Hijaluron je prirodni polisaharid koji se već nalazi u ljudskom telu. Hijaluron koji koristimo u našoj ordinaciji je bezbedan, najkvalitetniji na tržištu i potpuno pouzdan. Osnovna karakteristika hijalurona je da koži obezbedi vlažnost koju je vremenom izgubila. Hijaluron veže vodu za sebe i tako održava lepu kožu lica, regije gde se aplikuje.

Uzročnici bora su različiti, od godina, prevelikog izlaganja suncu, hormona (posebno estrogen) itd. Ti faktori čine kožu starijom i neelastičnom. Sve se to da korigovati, osvežiti hijaluronom, pa čak i promeniti profil nosa. Recimo, moguće je uvećati bradu i oblikovati je. Jagodice, čelo i ostale nedostatke na licu ili jednostavno samo osvežiti lice i podmladiti ga. Uz hijaluron koža ostaje elastična i fleksibilnija.

U zavisnosti od vrste hijalurona na koju se odlučimo zajedno, na pregledu, dužina trajanja varira od 6 meseci do godinu i više. Moramo da naglasimo da je kod svakod pacijnta to individualno. Kod nekih traje duže, kod drugih kraće sto u mnogome zavisi i od stila života i genetike. Kod 1% kandidanata mogućnost je da dođe do resorpcije hijalurona, jednostavno ga organizam sam razgradi vrlo brzo. U tim slučajevima dalji tretmani su svakako neuspešni, bez obzira na želju, ali je sreća da su retke takve komplikacije.

U ordinaciji Dental Medic radimo korekciju:

  • svih bora na čelu, oko usana i ostalih
  • podizanje jagodica
  • korekciju brade i oblikovanje,
  • korekciju usana i oblikovanje, popunjavanje ili diskretno konturisanje usna

Ukratko, osvežavanje i oblikovanje nedostataka i ulepšavanje lica uopšte.