U stomatološkoj ordinaciji Dental Medic vršimo sve vrste usluga iz oblasti stomatološke protetike. Iz oblasti mobilne protetike izrađujemo parcijalne i totalne proteze, kao i vizil proteze, dok u fiksnoj protetici koristimo sve vrste fiksnih nadoknada, kao što su metalokeramički mostovi i krune, bezmetalne keramičke nadoknade, viniri - fasete.

Metalokeramičke krune su izvrsna alternativa u slučajevima kada klinička slika ograničava aplikaciju bezmetalnih kruna. Koriste se plemenite ili neplemenite legure i to od metala bez nikla, gvozđa i berilijuma.

Krunice i mostovi na implantima mogu da budu mostovi na implantima i prirodnim zubima od 3 ili više jedinica, samo na implantima od 2 ili više nosača ili mogu imati oblik mosta.

Zubni most se sastoji od dve zubne krunice za zube, sa obe strane praznine i veštačkog zuba izmedju njih. Tip mosta koji ćete izabrati zavisiće od stanja vašeg osmeha, cene koju ste spremni da platite i estetskih rezultata koje želite.

Bezmetalne krunice uz vinire su najbolje estetsko rešenje koja današnja stomatologija ima da ponudi pacijentima. Na njih nema alergijskih reakcija. Cirkonijum krunice mogu izgledati kao prirodni zubi. U svojoj osnovi imaju metal u boji prirodnih zuba (cirkonijum) na koji se zatim nanosi porcelan - keramika.

To su zubi za takozvani Holivudski osmeh.

Totalna proteza za zube stavlja se u slučajevima kada u vilici nema nijednog zuba. Ona pokriva obe vilice i postavlja se direktno preko desni tj. preko vilične kosti.